Field Sales Engineer – regio Zuid-NederlandBen je een enthousiaste, zelfstandige en proactieve medewerker met technische kennis en goede adviesvaardigheden? Zit je vol energie en ga je geen uitdaging uit de weg? Omschrijf je jezelf daarnaast als communicatief vaardig, stressbestendig en servicegericht? Dan zoeken wij jou voor de functie:

Vacature Field Sales Engineer – regio Zuid-Nederland

Als Field Sales Engineer op onze afdeling Sales en Business Development ben je verantwoordelijk voor een eigen klantengroep in de regio Zuid-Nederland, waarbij het vertalen van applicatiewensen van de klant naar productkeuzes uit het Texim Europe portfolio behoort tot je dagelijkse werkzaamheden.
Je begeleidt projecten van ontwikkeling tot productie en bent voor de klant tijdens dit proces een sparringpartner als het aankomt op technische vraagstukken.
Je onderhoudt rechtstreeks contact met fabrikanten, biedt ondersteuning tijdens beurzen en acquireert nieuwe klanten. Verder zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Embedded Computing. Een flinke verantwoordelijkheid want zo draag je bij aan de groei van Texim Europe. Dankzij jouw inzet is hoge klanttevredenheid vanzelfsprekend.

Overige activiteiten zijn:
 • je bewaakt budgetten, omzet, marge en kosten per klant
 • je maakt offertes en volgt deze op
 • je stuurt en bewaakt geïnitieerde projecten
 • je draagt zorg voor goede interne en externe communicatie
 • je informeert de klant pro-actief over wijzigingen, voorwaarden en mogelijkheden
 • je controleert en bewaakt de procedure van service verlening en klachtenafhandeling
 • je documenteert bezoekverslagen
 • je draagt je kennis over

Wat wij bieden
Texim biedt jou een dynamische en energieke baan in een prettige werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om je zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen. Wij bieden een marktconform salaris met een uitstekend en fair bonussysteem. Een auto, laptop en telefoon van de zaak zijn vanzelfsprekend. Wij zijn een open en sociaal bedrijf met aandacht voor de mensen en kijken goed naar de balans tussen werk en privé. Daarnaast bieden wij je een uitdagende werkplek in een internationale organisatie.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van Elektronica/Informatica maar in ieder geval met zeer veel Embedded Computing affiniteit. Je bent woonachtig in de regio Zuid-Nederland en hebt door je ervaring een gedegen netwerk opgebouwd. Je bent initiatiefrijk, enthousiast en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor humor. Omdat wij een internationaal bedrijf zijn is een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal een vereiste (Duits is een pré).

Bedrijfsprofiel
Texim Europe is een vooraanstaand distributeur van technologisch hoogwaardige elektronische componenten, modules en systemen voor de Europese markt. Het hoofdkantoor en tevens logistieke centrum van Texim Europe is gevestigd in Nederland (Haaksbergen). Daarnaast heeft de organisatie verkoopkantoren in België, Duitsland (2), Groot Brittannië, Oostenrijk, Denemarken en Italië. Texim Europe is onderdeel van de TKH-groep. Bij Texim Europe werken ongeveer 50 medewerkers.

Solliciteren
Enthousiast geworden over deze uitdagende en afwisselende vacature? Je interesse in deze functie kun je kenbaar maken door je curriculum vitae inclusief korte motivatie te sturen naar hr.nl@texim-europe.com onder vermelding van ‘vacature Field Sales Engineer’.
Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de afdeling HR per email of telefonisch op 053-5733333.


 • Technology Solutions

  The Technology Solutions division aims to provide maximum value for customers by offering optimal solutions for electronic applications from a carefully selected…

  Read more
 • Supply Chain Services

  The Supply Chain Solutions division creates tailor made customer solutions, the aim being optimum management of the Cost-of-Ownership in the customers Value Chain.

  Read more
 • About us

  Texim Europe has experience in Electronic Components and Sub-systems Distribution and is present in the Benelux, Germany, Austria, UK and in the Nordic area.

  Read more

About us

Texim Europe has gained massive experience in Electronic Components and Sub-systems Distribution and is now present in the Benelux, Germany, Austria, UK and in the Nordic area.
Read More

© Texim Europe 2009 - 2019. All rights reserved.     Disclaimer - Cookies and Privacy - Terms of Delivery - Customs - AEO Certificate
Facebook Button    Twitter Button    Linkedin Button    Google Plus Button